17:23 Tanınmış iş adamı Fikrət Əliyev 4 kəndin qaytarılması ilə bağlı paylaşım etdi  |     16:19 “Nar” Füzulidə yerləşən məktəbə yeni kitablar hədiyyə etdi  |     22:08 Şəhid İlqar Əhmədova həsr olunan kitab təqdim olundu - FOTOLAR  |     21:40 "Ganjavi Holding"in təsisindən 3 il ötür  |     15:26 Zəfərnamə: 4-dən 44-ə  |     20:39 Yoxlamalar başlasın, “həmkar”larımız düşüncə cinayəti törədir - ÇAĞIRIŞ  |     10:46 Daim 23 yaşında qalacaq Albert Aqarunov  |     14:17 Azərbaycan və Gürcüstan xalqları əsrlər boyu Cənubi Qafqaz regionunda dostluq, qardaşlıq, mehriban qonşuluq şəraitində yaşayırlar  |     19:22 Kamilə Əliyeva: "Azərbaycan son dövrlər mütəmadi olaraq nüfuzlu beynəlxalq Forumlara ev sahibliyi edir"  |     11:21 Planlarına ikinci baharı yaşadacaq kredit təklifi!  |     11:20 Qanunvericiliyin tələblərini pozan internet provayderlər barəsində məsuliyyət tədbiri görülüb  |     10:31 Emin Əmrullayev öz qələmini necə qırır... - Üzrü günahından betər  |     18:13 “Nar” sərfəli mobil operator mövqeyini qoruyur  |     11:43 Şəhid ailələri və qazilərə həsr olunmuş Novruz şənliyi  |     16:06 Kamilə Əliyeva: Azərbaycan Respublikasının Milli Məclisi də ölkəmizdə aparılan islahatlardan kənarda qalmadı  |     14:22 Samirə Qasımovanın doğum günüdür!  |     16:08 Bakı Milli Geyim Evi Parisdə - Qarabağın milli geyimləri nümayiş etdirilib  |     15:27 İlham Əliyev hər zaman Azərbaycan qadınlarının ölkəmizin ictimai-siyasi həyatında fəal rol oynamalarına böyük diqqət ayırır  |     10:38 “Loqos” Psixoloji və Nitq Mərkəzi 10 yaşını qeyd edib  |     17:28 “Nar” Qarabağda infrastrukturun genişləndirilməsi üçün keçirdiyi layihələrə görə mükafata layiq görülüb  |    
Sosial 9.03.2021 803

Martın 6-da onlayn şəkildə baş tutan “Slow Food Travel” forumunda Azərbaycan slou fud üzrə yeni destinasiya kimi təqdim edilib.

 "Operativ24.az"
xəbər verir ki, “Slow Food” təşkilatının “Terra Madre” şəbəkəsi tərəfindən təşkil olunan görüşdə Azərbaycan Turizm Bürosunun Baş icraçı direktoru Florian Zenqstşmid də iştirak edib.

Florian Zenqstşmid forum iştirakçılarına Azərbaycanda slou fud layihəsinin keçirilməsi ideyasının ərsəyə gəlməsindən və ölkədə bu istiqamət üzrə mövcud imkanlardan danışıb.
Baş icraçı direktor slou fud layihəsi üzrə səyahət imkanlarının təbliğ edilməsində əsas məqsədin ilin istənilən vaxtı ölkəyə səfər edən turistlərə Azərbaycan mətbəxinin özünəməxsus dadı və keyfiyyəti ilə fərqlənən yeməklərini təqdim etmək, süfrəyə gətirilən təamların hansı mərhələlərdən keçdiyini göstərmək olduğunu bildirib.
“COVCHEG” layihəsi haqda da məlumat verən Florian Zenqstşmid bu layihənin ölkədə yetişdirilən qida məhsullarının əsl dəyərinin təbliğ edilməsi, bioloji müxtəlifliyinin qorunub saxlanılması, eləcə də kiçik və ortamiqyaslı qida istehsalçıları üçün əlavə gəlir mənbəyinin yaradılmasına xidmət etdiyini deyib.
Baş icraçı direktor pandemiyanın yaratdığı vəziyyətin yerli sakinlərin öz yerli mədəniyyət, mətbəx, səyahət imkanları və digər xüsusiyyətlərini yenidən dəyərləndirə bilmələri üçün bir növ fürsət olduğunu vurğulayıb.
Forumda “Slow Food Travel” direktoru Mişel Rumiz, “COVCHEG” layihə koordinatoru Anna Kaşinyova, Azərbaycanda “COVCHEG” layihəsi üzrə slou fud səyahət koordinatoru Nəsimi Sadıqzadə, slou fud üzrə Amalfinin slou fud marşrutunun menecer və koordinatoru Jakomo Miola da çıxış edib.
Qeyd edək ki, “COVCHEG” layihəsi Avropa İttifaqının maliyyə dəstəyi ilə həyata keçirilir. Layihə Azərbaycan kəndlərində icma əsaslı təşəbbüsləri və ənənəvi məşğulluğu dəstəkləmək üçün ərsəyə gətirilib.
Slou fud dadlı, təmiz və sosial ədalətlilik prinsiplərinə əsaslanan daha sağlam qidalanmanı təmin edən, milli və regional mətbəxlərin ənənələrini qoruyub saxlayan bir yanaşmadır.







Starxeber Bizi instagramda izləyin